piątek, 6 kwietnia 2012

Wielkanocne babeczki cytrynowe

 Składniki :

* 2 jajka

* 125g jogurtu greckiego

* 80g roztopionego masła

* skórka z 1 cytryny

* 150g mąki pszennej

* 130g cukru pudru

* pół łyżeczki sody oczyszczonej

* szczypta soli

Wykonanie:

W naczyniu mieszamy jogurt z roztopionym i wystudzonym masłem. Dodajemy jajka, skórkę z cytryny.Mieszamy. 
W osobnym naczyniu mieszamy :mąkę,sodę,cukier puder i sól. Dodajemy do składników płynnych i mieszamy.
Wykładamy do foremek na babeczki . Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości. Pieczemy w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 30 minut.

Gdy wystygną można je polukrować lub oblać czekoladą . Dekorować wedle uznania.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz