Składniki
300g buraczków ugotowanych w skórce
1 cebula pokrojona w piórka
1 ząbek czosnku posiekany
1/3 kostki masła
1,5 łyżki mąki
½ szklanki soku z czarnej porzeczki
ocet jabłkowy
sól, pieprz
majeranek
cukier
Przygotowanie
Buraczki obierz i pokrój jak frytki. Na maśle zeszklij cebulę i czosnek,
dodaj mąkę i rozprowadź. Dodaj buraki, lekko wymieszaj i dodaj sok z
czarnej porzeczki. Podduś i dopraw solą, pieprzem, majerankiem i na
koniec ocet i cukier, aby uzyskać zrównoważony słodko kwaśny smak.
Sprzęt: Mandolina do frytek, rondel, miska, małe miski, łyżki stołowe, rękawiczki lateksowe, młynki do soli i pieprzu, dzbanek do soku.
* przepis zaczerpnięty z kuchnia plus
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz