Tak wygląda już gotowa :) (zdjęcie powyżej)
SKŁADNIKI NA CIASTO:
1szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki cukru kryształu
2 jajka
1/2 kostki margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
Białka ubijamy z cukrem,cukrem waniliowym.Dodajemy żółtka, a potem stopniowo wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia.Na końcu dodajemy roztopioną margarynę(wystudzoną).
Ciasto wylewamy do nasmarowanej tortownicy.
Na wierzch układamy gruszki pokrojone w plasterki. Potrzebujemy na to około 5 średniej wielkości gruszek.
Na wierzch nakładamy polewę bezowo-cynamonową.
SKŁADNIKI NA BEZĘ
1/2 szklanki cukru
2 białka
2 łyżeczki cynamonu
Białka ubijamy z cukrem,dodajemy cynamon.
Wszystko pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni.
SMACZNEGO
Muszę się kiedyś do Ciebie wprosić na te ciasta i desery. ;-))
OdpowiedzUsuńHura!! w końcu zobaczyłem blog Edyty. Trzeba będzie tutaj systematycznie zaglądać i podjadać :) konkursowy
OdpowiedzUsuńcieszę się , że wreszcie dotarłeś:)
OdpowiedzUsuńPysznie tu u Ciebie Edytko...będę zaglądać:-)
OdpowiedzUsuńZapraszam też do mnie:
http://doowa.blogspot.com/
Dorota Owczarek
a mnie dzisiaj kiszki marsza grają a tutaj takie słodkości.....matko jedyne kiedy ja sobie zjem takie ciacho :(
OdpowiedzUsuń