poniedziałek, 7 listopada 2011

Rajska Szarlotka Gruszkowa

Tak wygląda już gotowa :)   (zdjęcie powyżej)



SKŁADNIKI   NA   CIASTO:

1szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki cukru kryształu
2 jajka
1/2 kostki margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy

Białka ubijamy z cukrem,cukrem waniliowym.Dodajemy żółtka, a potem stopniowo wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia.Na końcu dodajemy roztopioną margarynę(wystudzoną).
Ciasto wylewamy do nasmarowanej tortownicy.
Na wierzch układamy gruszki pokrojone w plasterki. Potrzebujemy na to około 5 średniej wielkości gruszek.

Na wierzch nakładamy polewę bezowo-cynamonową.

SKŁADNIKI NA BEZĘ

1/2 szklanki cukru
2 białka
2 łyżeczki cynamonu

Białka ubijamy z cukrem,dodajemy cynamon.




Wszystko pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni.

SMACZNEGO


5 komentarzy:

  1. Muszę się kiedyś do Ciebie wprosić na te ciasta i desery. ;-))

    OdpowiedzUsuń
  2. Hura!! w końcu zobaczyłem blog Edyty. Trzeba będzie tutaj systematycznie zaglądać i podjadać :) konkursowy

    OdpowiedzUsuń
  3. cieszę się , że wreszcie dotarłeś:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie tu u Ciebie Edytko...będę zaglądać:-)
    Zapraszam też do mnie:
    http://doowa.blogspot.com/
    Dorota Owczarek

    OdpowiedzUsuń
  5. a mnie dzisiaj kiszki marsza grają a tutaj takie słodkości.....matko jedyne kiedy ja sobie zjem takie ciacho :(

    OdpowiedzUsuń