Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 szklanka mleka
1/2 kostki margaryny Palmy z murzynkiem
3 jajka
5 łyżek ciemnego kakao
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
Dodatki:
3 jabłka
Jajka utrzeć w misce z cukrami i margaryną. Do utartej masy dodawać na
przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Na koniec
dosypać kakao. Wszystko razem połączyć. Jabłka obrać ze skórki,
wyciąć gniazda nasienne i pokroić na małe cząstki. Wsypać do utartej
masy i wymieszać. Foremkę o wym. 23x35 cm wysmarować tłuszczem i
posypać bułką tartą. Wylać przygotowaną masę i wstawić do lekko
nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 170 st.-180 st. około 50 minut. Po
upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz